+31 614 101 567
Moesdijk 15a, 6004AX Weert
Aprilia Moto Guzzi CFmoto

De Zwart Motoren

De Zwart Motoren heeft in 2014 zijn deuren geopend in Weert. Wij zijn gestart als een kleine motorzaak op de Peelterbaan in Weert.

Nu zijn wij gevestigd op onze nieuwe locatie, de Moesdijk 15 in Weert. Van 2014 tot 2019 hebben wij ervaring opgedaan en nagedacht hoe wij ons ideale bedrijf zien. In mei 2019 was het dan zover. We kregen de sleutel van onze nieuwe locatie aan de Moesdijk. Wij hebben maanden verbouwd om volledig onze visie te kunnen uitdragen. Met onze nieuwe locatie kunnen we uitstralen waar we voor staan.

“Een klantgerichte motorzaak waar elke motorrijder zich thuis voelt. Klantgerichte service met Passie!”

In ons bedrijf vinden klanten een wisselend aanbod van motor occasions. Ook kunnen klanten bij ons terecht voor de aankoop van nieuwe motoren, occasions, onderdelen, accessoires en Aprilia Merchandise. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor onderhoudsbeurten en reparaties aan uw motorfiets. Alle merken zijn bij ons welkom. Wij hebben een grote voorraad nieuwe en gebruikte motor onderdelen welke te vinden zijn in onze webshop www.dezwartmotoren.nl. De Zwart Motoren is official dealer van Aprilia, Moto Guzzi en CFMOTO. Wij beschikken over alle specifieke kennis, gereedschappen en apparatuur om uw Aprilia, Moto Guzzi en CFMOTO volledig te onderhouden. Voor nieuwe motorfietsen, onderdelen, modificaties, updates, accessoires, merchandise en garantieclaims kunt u bij ons terecht. Wij leveren veel OEM onderdelen veelal direct uit voorraad.

De Zwart motoren is met meer dan 20 jaar ervaring in de motorwereld en specialisatie in het merk Aprilia een betrouwbare partner voor elke motorliefhebber.

Jarno

Passie voor techniek heb ik altijd gehad. Al vanaf kinds af aan ben ik gefascineerd van alles wat met motoren te maken heeft. Mijn vader heeft altijd motor gereden en had zelf ook de droom om een motorzaak te openen. Vanaf mijn pubertijd begon ik met het sleutelen en opvoeren van brommers waarna ik al snel overstapte naar motoren. Toen ik 18 werd heb ik dan ook eerst mijn motorrijbewijs gehaald en pas later mijn auto rijbewijs. In deze periode werkte ik als vliegtuig onderhoudsmonteur, reparatie en modificatie en in het weekend bij Motorservice Ossendrecht. 

De opleiding vliegtuigonderhoudsmonteur heb ik intern gevolgd bij Fokker Services in Woensdrecht. Hier heb ik geleerd om gedisciplineerd en met veel zorg en precisie te werken. Hierna ben ik gaan werken in fabrieken als procesoperator en wachttechnicus. Ik heb hiervoor de opleidingen Vapro B en service technicus elektrotechniek gevolgd. Door mijn brede ervaring als mechanisch monteur en elektromonteur ben ik allround opgeleid. 

In 2010 ben ik voor de liefde naar Stramproy verhuisd. Mijn garage stond al gauw vol met motoren en ik heb om die reden de stap gezet om mijn droom te verwezenlijken ‘een eigen motorzaak’. Sinds de start op de Peelterbaan in Weert heeft de Zwart Motoren een enorme groei doorgemaakt. Om deze groei te kunnen continueren was ik al geruime tijd zoekende naar een ruimere locatie. In mei 2019 kreeg ik de sleutel van onze nieuwe (en huidige) locatie aan de Moesdijk 15 nabij Schildersbedrijf Kunnen. Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd als zelfstandig ondernemer en een groot netwerk opgebouwd. Mede dankzij ons netwerk heeft de Zwart Motoren kunnen groeien. Ik wil mijn passie voor motoren overbrengen op de klant daarom is ons motto ‘klantgerichte service met passie’. Met onze nieuwe locatie kunnen we dit ook werkelijk uitstralen. Met de dealerschappen van Aprilia, Moto Guzzi, CFMOTO en ons gevarieerde aanbod van jonge occassions kunnen wij onze klanten helpen aan wat ze zoeken.

Marjolein

Ik leerde Jarno kennen op 15 jarige leeftijd. Op dat moment was hij al volop bezig met motoren en brommers. Het fascineerde mij met hoeveel passie hij hiermee bezig was. Hierdoor ontstond er een gezamenlijke passie voor motoren. In 2014 zijn wij getrouwd en ook gestart met de Zwart Motoren. 

De Zwart Motoren begon begin 2014 met een One-paper die we samen hebben verdedigd tijdens de training Jij-Ondernemer op de Fontys Hogeschool. Het was voor ons een grote stap om te gaan ondernemen die we goed voorbereid wilden aangaan. Anno 2019 hebben wij veel geleerd en een fijn netwerk opgebouwd. Ik heb zelf de opleiding Management in de Zorg gevolgd en werk als medewerker klantadvies Langdurige zorg bij een Zorgkantoor. Daarnaast ben ik druk met onze kinderen Max, Mike, Fleur* en Jim en mijn werkzaamheden binnen het bedrijf. 

Mijn verantwoordelijkheden in het bedrijf zijn gericht op efficiëntie en de sociale context. Jarno en ik vullen elkaar goed aan met onze persoonlijke interesses. Waar ik een creatieve en sociale denker ben is Jarno heel technisch, analytisch en handig. Vaak is het zo dat ik iets bedenk en Jarno het kan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is de styling van ons nieuwe bedrijfspand. Trots durf ik te zeggen dat dit door onze eigen creativiteit tot stand is gekomen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de website en sociale media. 

Hebben jullie nog leuke tips en tricks? laat het me dan weten en stuur een e-mail naar info@dezwartmotoren.nl

Sven

In Januari 2019 ben ik gestart als stagiaire bij de Zwart Motoren. Vanuit mijn stage ben ik gestart als assistent werkplaats. Ik ben in augustus 2021 fulltime gaan werken als BBL leerling motorfietstechnicus bij de Zwart Motoren. Mijn werkzaamheden zijn vooral het verkoop klaar maken van motoren, het uitvoeren van onderhoudsbeurten en assisteren aan de verkoopbalie. Voordat de motoren de showroom in gaan zorg ik dat de motoren gepoetst worden en het nodige onderhoud hebben gehad, daarnaast voer ik zelfstandig reparaties en onderhoud uit aan klanten motoren. Ook help ik met het demonteren van schademotoren die voor onderdelen gesloopt worden. Waarna ik de onderdelen registreer en foto’s maak voor in de voorraadlijst en in onze webshop plaats.